Aktuelno

Dunav Soja - Dani polja

Biznis Park, Bački Petrovac-Business Park, Bački Petrovac-Dunav Soja - Dani polja

U okviru „Business Parka“ u Bačkom Petrovcu u organizaciji „Dunav Soje“, uz podršku kompanije „Agrogrnja“, održana je manifestacija „Dani polja“ gde su predstavljeni sortni i herbicidni ogledi.

U okviru ogleda poljoprivrednici su imali prilike da vide i 12 sorti soje, različite grupe zrenja, ali i da testiraju 15 različitih programa za zaštitu ove biljke. Sve ovo ima za cilj poboljšanje proizvodnje soje, kao i povećanje dobiti poljoprivrednih proizvođača.

Koliko je proizvodnja soje važna za Srbiju najbolje govori podatak da je naša zemlja, posle Italije i Ukrajine, najveći evropski proizvođač. Soju gaji oko 50.000 proizvođača, i to na više od 220.000 hektara.

„Dunav Soja“ je prva i jedina oznaka u Srbiji, odobrena od strane Ministarstva poljoprivrede, koja može da se koristi za BEZ GMO proizvode.

Kompanija „Agrogrnja“, prva je kompanija u Srbiji koja je ispunila sve potrebne uslove i dobila sertifikat „Dunav soja“ koji se odnosi na mogućnost prometa kontrolisane BEZ GMO soje domaćeg porekla.

Galeriju fotografija možete pogledati na sledećem linku Dani polja