Aktuelno

Studentski projekat 2015

Biznis Park, Bački Petrovac-Business Park, Bački Petrovac-Studentski projekat 2015

Prva domaća privatna industrijska zona Business Park iz Bačkog Petrovca već nekoliko godina neguje saradnju sa renomiranom visokoškolskom ustanovom iz Holandije,  Univerzitetom za primenjene nauke iz Amsterdama.

U drugoj polovini septembra već po četvrti put u našoj zemlji boravila je osmočlana grupa studenata iz Holandije sa svojim mentorom, a sa istim ciljem kao i prethodnih godina – upoznavanje sa potencijalima razvoja Industrijske zone Business Park Bački Petrovac, sa osnovnim infrastrukturnim preduslovima i privrednim prilikama u Srbiji.

Holandskim studentima priređen je prijem u Ambasadi kraljevine Holandije u Beogradu. U Business Parku njima su se pored domaćina obratili i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski,  Predsednik opštine Bački Petrovac Pavel Marčok i Ana Muškinja ispred VIP fonda - fonda za podršku investicija u Vojvodini. Prijem za studente upriličili su i na novosadskom odeljenju Ekonomskog fakulteta Subotica te u Poslovnom inkubatoru u Novom Sadu.

Saradnja Business Parka Bački Petrovac i holandskog univerziteta nastala je velikim delom zahvaljujući holandskoj organizaciji PUM koja obezbeđuje volontersku podršku holandskih rukovodilaca i menadžera malim i srednjim preduzećima zemljama u razvoju kao i Ambasadi kraljevine Holandije koja podržava ovu inicijativu sa ciljem poboljšanja privredne saradnje Srbije i Holandije.

Holandski studenti imaju zadatak da nakon povratka u svoju zemlju napišu radove na temu Regionalnog razvoja Bačkog Petrovca i značaja Business Parka u njemu.